У Житомирі склали присягу нові поліцейські (доповнено)

Читать на русском
Сьогодні вранці в Житомирі склали присягу 229 поліцейських нової патрульної поліції, серед них 37 учасників бойових дій.

Сьогодні, 22 березня, в Житомирі склали присягу 229 нових службовців патрульної поліції.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ГУ Нацполіції в Житомирській області.

Повідомляється, що на церемонії були присутні заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич і керівництво Житомирської області.

«Я прошу житомирян підтримати цих молодих людей, які вже сьогодні ввечері вийдуть на вулиці міста, щоб захищати та допомагати кожному з жителів. Упевнений, що нові патрульні з гідністю впораються з покладеними на них завданнями щодо забезпечення правопорядку», – сказав Фацевич.

Нова патрульна поліція добралася до ТернополяМіністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про початок роботи нової патрульної поліції в місті Тернопіль.

Також про старт житомирської поліції повідомив на своїй сторінці в Facebook глава МВС Арсен Аваков. Він зазначив, що серед міських патрульних 32 дівчини, 136 осіб з вищою освітою, 37 учасників бойових дій, у тому числі - два кавалера ордена «За мужність».

Міністр додав, що Житомир - 18-е за рахунком місто країни, де почала роботу нова патрульна поліція.

Вчора в соцмережах з'явилися скарги нових поліцейських на незадовільну якість форми, яку видали житомирським патрульним. Анонімне звернення одного зі сужбовців опублікував паблік «Патрульна служба/Моя нова полiцiя Житомир» у соцмережі «ВКонтакте».

«Нові поліцейські Житомира отримали огидну форму, ще й на кілька розмірів більшу. Куртка на дуже тоненькому, дешевому синтепоні, тканина – синтетика, в якій всередині гума, в ательє ледве її вшивають і прострочують (скаржилася кравчиня). Форма з курткою не вселяють довіри, все смердить хімією», – написав поліцейський.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що цього тижня ще в трьох містах України почне роботу нова патрульна поліція.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: