Суд над Савченко: винесення вироку. Онлайн-трансляція

Читать на русском
Сьогодні в Донецькому міському суді РФ пройде судове засідання, на якому українській льотчиці, народному депутату Надії Савченко винесуть остаточний вирок.

Сьогодні в Донецькому міському суді Російської Федерації пройде судове засідання, на якому українській льотчиці, народному депутату Надії Савченко винесуть остаточний вирок.

Онлайн-трансляцію засідання суду буде вести «Слово і Діло».

Дело Надежды Савченко. ПриговорРадио Свобода

За словами одного з адвокатів Марка Фейгіна, Надії Савченко дадуть великий термін, але найближчим часом вона все одно повернеться в Україну.

10:11

У Донецькому міському суді почалося оголошення вироку в справі Надії Савченко.

У коментарі російському агентству «Інтерфакс» Марк Фейгін заявив, що Надія Савченко відновить сухе голодування після вступу вироку в законну дію.

10:18

Донецький міський суд визнав винною українську льотчицю Надію Савченко. «Савченко скоїла вбивство за попередньою змовою групою осіб із мотивів ненависті і ворожнечі», – сказав суддя.

10:20

Водночас біля будівлі суду почався пікет молодих людей із касками з написами «Преса» в руках і плакатами «Вони боролися за свободу слова».

10:26

Як з'ясувалося, суддя поки не визнав Савченко винною, а зачитує обвинувальний висновок: те, в чому вона обвинувачується. Суддя читає фабулу звинувачення, доводи обвинувачення, доводи захисту й, власне, потім винесення вироку.

10:47

Суддя ствердив, що Савченко була виявлена представниками «народного ополчення» та доставлена в Луганськ. Пізніше він почав зачитувати свідчення самої української льотчиці.

10:54

До суду припинили пускати журналістів через «переповнення» залів для преси. Втім, за словами кореспондентів російського «Радіо Свобода», в двох залах з трансляцією багато місця.

11:15

Суд завершив зачитування позицію звинувачення та свідчення Надії Савченко. Зараз зачитується свідчення потерпілих у цій справі.

11:20

Тим часом у Мінську біля російського посольства проходить пікет на підтримку української льотчиці Надії Савченко.

11:22

Російське «Радіо Свобода» заявило, що в Мережі заздалегідь з'явилися новини про вирок Надії Савченко. Насправді, вирок все ще зачитується.

11:48

Журналістів, які залишили залу суду, не пускають назад, а деяких навіть не випускають із будівлі. Причина подібних обмежень невідома – в залі з відеотрансляцією оголошення вироку достатньо місця.

12:00

Суддя оголосив перерву до 13:30.

12:36

У Харкові проходить мітинг на підтримку Надії Савченко під будівлею російського консульства.

13:32

Суд повернувся після перерви. До зали суду не пустили прес-секретаря Президента України Святослава Цеголка. У той же час, представництво ЄС в Росії закликало негайно звільнити Надію Савченко.

«ЄС наполягає на звільненні Савченко, незважаючи на обвинувальний вирок», – заявили в представництві.

14:32

Адвокат Надії Савченко Микола Полозов повідомив, що російські ЗМІ продовжують поширювати інформацію про визнання провини української льотчиці, хоча суд ще не перейшов до цього питання.

14:45

Суд оголосив перерву на 15 хвилин.

15:30

До зали суду пустили п'ятьох невідомих - прокремлівських активістів, які одягнені в майки з принтами фотографій Корнелюка і Волошина.

15:55

Суддя Степаненко перейшов до оголошення досліджень і експертиз з числа доказів у вироку. Пізніше, перейшов до свідків захисту в оголошувати вирок.

16:30

Суддя оголосив про чергову перерву в 10 хвилин, а тим часом російські козаки прийшли на допомогу правоохоронцям в охороні Донецького суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: