Мер прифронтової Авдіївки розповів про масштаби руйнування міста

Читать на русском
Мер прифронтової Авдіївки Юрій Черкасов повідав про те, в яких умовах доводиться жити й працювати мешканцям міста.
Юрій ЧеркасовФото: hromadskeradio.org

З 11 тисяч квартир, розташованих у новій частині прифронтової Авдіївки, кожна третя отримала суттєві пошкодження в результаті обстрілів, і це не враховуючи розбитих вікон.

Про це розповів в інтерв'ю «Главкому» міський голова Авдіївки Юрій Черкасов, передає «Слово і Діло».

«В Авдіївці за два роки бойових дій загинуло понад 50 осіб мирного населення, близько 400 були поранені. Ймовірно, хтось був поранений і відвезений на велику землю, може, хтось і помер, але я не знаю. З 11 тисяч квартир у новій частині міста, селищі Хімік кожна третя квартира має руйнування. Це не враховуючи розбитих вікон і скла. «Градами» були також розбиті лікарня та низка шкіл. У старій частині міста з 5 тисяч дворів більше 500 будинків зруйновані», – констатував Черкасов.

За його словами, незважаючи на руйнування, навчальні заклади в місті продовжують функціонувати. «У нас 1100 учнів і понад 300 дітей в дитячих садках. З довоєнного населення в 35 тисяч у нас у місті тисяч 20 залишилося», – розповів мер.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що місія ОБСЄ матиме пункти в Авдіївці, Пісках, Горлівці, ДебальцевомуСказано 18 жовтня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Основні містоутворюючі підприємства – коксохімічний завод і фільтрувальна станція – також продовжують працювати, незважаючи на те, що люди, які працюють там, щодня наражаються на смертельну небезпеку.

«Донецька фільтрувальна станція розташована в сірій зоні. Люди, які туди їдуть на роботу, а це бригади по 15-20 осыб, бояться за свою безпеку. Без води, крім Авдіївки, були жителі Опитного, це фронтова зона, там залишилося 18-20 сімей, жителі Пісків, елітного селища, це передмістя Донецька. Там зараз все руїни. Є ще села Тоненьке, Орлівка», – додав Черкасов.

За словами мера, в Авдіївці є 86 підвальних приміщень, обладнаних міською владою для укриття жителів від обстрілів. Зараз ситуація в Авдіївці відносно спокійна – принаймні в порівнянні з минулим роком, говорить Черкасов, і додає: «На мою думку, найстрашніший період уже завершився, у мене, принаймні, таке відчуття».

Нагадаємо, українські військові повідомляють про все частіші обстріли так званої «промзони», розташованої в околицях Авдіївки, яку, згідно з Мінським домовленостями, повинні контролювати ВСУ. Зокрема, в результаті одного з таких обстрілів 13 березня була пошкоджена Донецька фільтрувальна станція – важливий інфраструктурний об'єкт, що забезпечує водою Донецьк та околиці міста.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: