У «БПП» назвали дату голосування за нового прем'єра

Читать на русском
Новий склад Кабінету міністрів можуть проголосувати вже цього тижня на позачерговому засіданні Верховної Ради.

Лідер фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко заявив, що 24 березня Верховна Рада збереться на позачергове засідання для голосування за новий склад уряду.

Про це він повідомив у прямому ефірі на телеканалі «Інтер», повідомляє «Слово і Діло».

За словами Луценка, його фракція підтримує технократичний склад Кабінету міністрів на чолі з чинним міністров фінансів Наталією Яресько.

«Перший варіант, який підтримує наша фракція, суспільство та наші західні партнери, – формат технократичного уряду на чолі з Яресько», – зазначив він.

Водночас, як стверджує лідер «БПП», «Самопоміч» не підтримує такий варіант. Луценко зауважує, що Яресько може сформувати позапартійний уряд, який прискорить проведення реформ в Україні.

Ложкін розповів, під якого прем'єра буде сформована нова коаліціяГлава АПУ Борис Ложкін заявив, що чинний прем'єр-міністр Арсеній Яценюк в будь-якому випадку піде.

На переконання нардепа, за новий склад Кабміну потрібно проголосувати якомога швидше, щоб припинити бездіяльність чинного.

«Можу висловити надію, що наступного тижня, приблизно в четвер (24 березня – Ред.), ми зможемо провести позачергове засідання, на якому проголосуємо за нового прем'єра, новий уряд, нову програму дій», – заявив Луценко.

Він заявив, що коаліція більше не розглядає можливості залишити Арсенія Яценюка прем'єр-міністром України.

Сама Наталія Яресько заявила, що не має прем'єрських амбіцій й не збирається залишати посаду міністра фінансів. «Я не маю прем'єрських амбіцій. Моя мета – допомагати українському народу, в цій ситуації – на посаді міністра фінансів. А завтра буде те, що буде», – сказала вона.

Нагадаємо, що «Слово і Діло» займається моніторингом обіцянок українських чиновників та держслужбовців. Так, Юрій Луценко роздав 96 обіцянок, з яких 37 виконав, 18 – перебувають у процесі виконання, а ще 41 – не виконав. Рівень відповідальності нардепа складає 39%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: