Радник Путіна розповів, як вирок Савченко допоможе повернути її додому

Читать на русском
Оголошення вироку українській льотчиці й народному депутату Надії Савченко дозволить запустити процес її обміну на росіян, затриманих в Україні.

Оголошення вироку українській льотчиці й народному депутату Надії Савченко дозволить запустити процес її обміну на росіян, затриманих в Україні.

Про це заявив глава Ради з прав людини при президенті Росії Михайло Федотов, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс».

За його словами, оголошення вироку Савченко – це, з одного боку, заключна точка судового процесу, а з іншого - початкова точка переговорного процесу про її подальшу долю відповідно до Мінських угод.

Суд над Савченко: винесення вироку. Онлайн-трансляціяСьогодні в Донецькому міському суді РФ пройде судове засідання, на якому українській льотчиці, народному депутату Надії Савченко винесуть остаточний вирок.

Федотов зазначив, що вступ вироку в дію дозволить розпочати обговорення питання про можливість обміну Савченко, наприклад, на російських ГРУшників, яким в Україні загрожує довічне ув'язнення.

«Ми сподіваємося, що принцип Мінських угод про обмін «всіх на всіх» буде застосований як щодо Савченко, так і щодо росіян Александрова, Єрофеєва та інших», – додав глава РПЛ.

При цьому він підкреслив, що переговори про обмін можуть бути відкладені, якщо вирок буде оскаржений.

«Обмін за принципом «відбуття покарання на батьківщині» стане можливий після того, як вирок набуде законної сили. Це станеться через десять днів, якщо на вирок не буде подана апеляція. Як відомо, Надія Савченко неодноразово підкреслювала, що вирок оскаржувати не буде. Але це може зробити прокуратура, й тоді вступ вироку в дію автоматично відкладеться до рішення апеляційної колегії Ростовського обласного суду», - сказав він.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: