МЗС України прокоментувало заборону Геращенко в'їжджати в РФ

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест проти заборони на в'їзд Ірини Геращенко в РФ.

Міністерство закордонних справ України виступило із заявою на адресу Російської Федерації у зв'язку із забороною на в'їзд в РФ народному депутату України, члену ПАРЄ та представнику Мінської Тристоронньої контактної групи Ірині Геращенко.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

«Не допустивши Ірину Геращенко до участі в судовому засіданні в рамках сфабрикованого процесу в справі Надії Савченко, російська влада цілеспрямовано створила штучні перешкоди представнику України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи для виконання своїх безпосередніх функцій», – заявляють у МЗС.

Геращенко прокоментувала ситуацію із забороною на в'їзд до Росії (доповнено)Народний депутат України Ірина Геращенко заявила, що російське ФСБ вважає її загрозою безпеці РФ.

У Міністерстві відзначили, що заборонивши Геращенко в'їзд на територію РФ, Росія грубо порушила Мінські домовленості та Паризькі угоди, підтверджені резолюцією Ради Безпеки ООН.

МЗС України вимагає від Росії негайного скасування рішення про заборону в'їзду Геращенко в РФ. Також українське відомство закликало російську сторону вжити заходів, щоб уникнути провокацій щодо родичів, близьких та адвокатів Савченко, журналістів, правозахисників, народних депутатів України та всіх представників України й міжнародної спільноти, які були присутні під час винесення вироку.

Нагадаємо, члена ПАРЄ, народного депутата України, представника Президента з питань мирного врегулювання на Донбасі Ірину Геращенко не пропустили через українсько-російський кордон, коли вона їхала на суд над Надією Савченко.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: