Ложкін розповів, під якого прем'єра буде сформована нова коаліція

Читать на русском
Борис Ложкін назвав Гройсмана і Яресько основними претендентами на пост глав Кабінету міністрів України.

Глава Адміністрації Президента України Борис Ложкін заявив, що чинний прем'єр-міністр Арсеній Яценюк в будь-якому випадку піде, а дискусії щодо кандидатів на посаду глави уряду досі тривають.

Про це він заявив в прямому ефірі «Радіо Весті», повідомляє «Слово і Діло».

За словами глави АП, питання полягає не в тому, коли піде Яценюк, а під кого буде сформована нова коаліція.

«Безумовно, Яценюк коли-небудь піде. Але коли - краще запитати у нього. Як відомо, зараз ведуться активні переговори по формуванню нової коаліції або по збереженню старої. Зараз основні претенденти - Яресько та Гройсман, і в залежності від того, кого підтримають три фракції в парламенті, той і буде обраний», — сказав Ложкін.

Він також повідомив, що більшість парламентаріїв, які входять до чинної коаліції, проти повного складу технократичного уряду.

Зустріч Президента з фракціями: Яценюк готовий поступитися посадою прем'єраОлег Ляшко заявив, що чинний прем'єр-міністр готовий піти у відставку, але за певних умов.

«Багато хто не підтримують ідею повністю технократичного уряду, яку пропонує Яресько. Це трохи знижує її шанси. Я вважаю, що прихід технократів в кризовий період - це один з можливих виходів», — зазначив глава АП.

Ложкін також додав, що навряд з'явиться якась нова кандидатура на посаду прем'єр-міністра. Посадовець додав, що у понеділок-вівторок пройдуть активні консультації, з яких і стане зрозуміло під кого сформується нова коаліція.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: