Підсумки воєнної кампанії РФ у Сирії: втрати та наслідки

Читать на русском

Троє загиблих, два збитих літальних апарати та 458 млн доларів витрат – такий сухий підсумок участі російських військових (принаймні за офіційними даними Москви) в сирійському конфлікті. Однак, по-перше, неофіційна статистика говорить про інші цифри: щонайменше десятки вбитих російських військових та 1,25 млрд дол. витрат. А по-друге, шкода, нанесена самій Сирії на та її населенню, неспівмірна навіть із кремлівськими амбіціями.

Так, за даними міжнародних організацій, від бомбардувань ЗС Росії загинули принаймні 2984 особи, серед яких 443 дитини, 286 жінок, 11 медпрацівників і 5 журналістів. Крім того, силами російської авіації були зруйновані 27 лікарень. І це – незважаючи на те, що, за словами керівництва РФ, атаки їхніх військових були направлені виключно на об’єкти терористичного угруповання «ІДІЛ».

Більше про реальні й офіційні витрати і наслідки воєнної кампанії Росії в Сирії – в інфографіці «Слова і Діла».

Нагадаємо, раніше в американському розвідувально-аналітичному агентстві Stratfor заявляли, що Росія залишає Сирію тому що вже досягла в цій країні всіх поставлених завдань – допомогла укріпити позиції уряду, послабила «Ісламську державу» та інші терористичні організації, що воюють там, а також протестувала власні збройні сили, що наразі зазнають значної модернізації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: