КСУ пояснив депутатам, коли вони можуть вносити зміни до Конституції

Читать на русском
Конституційний суд України відповів на депутатський запит про порядок голосування за внесення змін до Основного закону.

Конституційний суд України відповів на колективний запит народних депутатів про порядок голосування за внесення змін до Основного закону.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КСУ.

Суд пояснив народним обранцям сенс визначення «наступна чергова сесія парламенту», що записане в статті 155 Конституції, де регламентується порядок ухвалення змін до Основного закону.

Конституційна реформа «зависла» на невизначений час – СолонтайВиконання одного з основних пунктів коаліційної угоди, а саме проведення конституційної реформи в Україні, відклали на невизначений термін.

У КСУ пояснили, що наступною черговою сесією Верховної Ради України є чергова сесія парламенту, яка має відбутися відповідно до Конституції та регламенту Верховної Ради.

Законопроект про внесення змін до Конституції України, ухвалений на такій сесії, набуває юридичної сили, коли його схвалила більшість конституційного складу Верховної Ради і за нього проголосувало не менше двох третин цієї більшості.

В КСУ нагадали, що 20 січня 2016 року до інстанції був направлений колективний депутатський запит за підписом 51 парламентаря з проханням пояснити суть визначення «наступна чергова сесія парламенту».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: