ЄС може запровадити санкції проти Путіна за «списком Савченко»

Читать на русском
Глава Європейського парламенту Мартін Шульц заявив, що не всі фігуранти списку Савченко можуть бути оголошені персонами нон грата.
Мартін Шульц

Глава Європарламенту Мартін Шульц вчора ввечері повідомив, що отримав «список Савченко» і ЄС буде його вивчати.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Я отримав цей список. Мої служби і я сам вивчимо цей список спільно з інститутами Євросоюзу. Ваше питання, чи вважаєми ми, що всі фігуранти списку будуть оголошені персонами нон грата? Моя відповідь: не всі фігуранти списку будуть оголошені персонами нон грата. Можливо, це не стосуватиметься персони номер один», – сказав Шульц.

Офіційно: ЄС продовжить санкції проти РосіїПродовження дії санкцій ЄС проти Росії та невизнання окупації Криму: спільна заява лідерів України, Німеччини та Франції.

Раніше «Слово і Діло» повідомляло, що санкційний «список Савченко» було розширено до 46 осіб, з яких 44 є громадянами РФ і 2 – України.

Нагадаємо, 57 депутатів Європарламенту поставили свої підписи під зверненням до верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні з проханням ініціювати «список Надії Савченко» за аналогією зі «списком Магнітського».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: