Великобританія допоможе Україні в протистоянні з Росією

Читать на русском
Міністерство оборони Великобританії укладе з Україною нову угоду про розширення оборонної співпраці терміном на 15 років.
Майкл Феллон

Великобританія має намір укласти з Україною нову угоду про співпрацю в оборонній сфері, яка допоможе українцям в протистоянні з Росією.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на The Telegraph.

Міністр оборони Сполученого королівства Майкл Феллон заявив, що нова угода буде розрахована на 15-річну співпрацю України та Великобританії у сфері оборони.

Так, Великобританія має намір розширити співпрацю з Україною в проведенні спільних військових навчань, тренуванні українських військовослужбовців та у військовій розвідці.

У Міноборони побоюються висадки російських військових на азовському узбережжіВ українській розвідці попереджають, що на узбережжі Азовського моря можлива висадка військово-морських сил РФ.

«Великобританія буде твердо стояти з Україною, що захищає свою територіальну цілісність. Ця нова оборонна угода встановлює зобов'язання збільшувати нашу підготовку українських Збройних сил», – сказав Феллон.

Британці відзначили, що новий договір відродить стару угоду, термін дії якої сплив у 2006 році. Те, що між країнами за наступні 10 років не було підписано нової угоди, в Королівстві аргументували політикою ЄС щодо попереднього «проросійського президента» України Віктора Януковича.

Нагадаємо, 15 березня глава Міністерства оборони України Степан Полторак обговорив із главою Міністерства національної оборони Канади Харджитом Сінгхом Саджаном реалізацію поточних програм військового співробітництва двох країн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: