У «БПП» хочуть призначити нових прем'єра та генпрокурора в один день

Читать на русском
У пропрезидентській фракції наполягають на голосуванні пакетом нових очільників Кабміну та Генпрокуратури.

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Максим Курячий заявив про бажання фракції проголосувати в один день і за нового прем'єр-міністра, і за нового генерального прокурора.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «БПП».

За його словами, звільнення чинного очільника Генпрокуратури Віктора Шокіна має політичні мотиви, як і призначення нового глави Кабінету міністрів.

«На моє переконання, голосування за відставку Віктора Шокіна з посади генерального прокурора має відбуватися в пакеті з голосуванням за призначення прем’єр-міністра, оскільки ініціатива Президента щодо звільнення керівника ГПУ має політичні мотиви», – сказав Курячий.

Нардеп також повідомив, що потрібно відправити у відставку і прем'єра, і генпрокурора, щоб зняти «політичні подразники».

Яценюк написав заяву про звільнення – нардеп (доповнено)Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк погодився піти у відставку й навіть написав відповідну заяву.

«Необхідно було зняти політичні подразники, а посада генпрокурора для деяких політичних сил є таким подразником. Для більшості громадян України таким подразником є й чинний прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Віктор Шокін прислухався до порад Президента України й написав заяву про відставку. Арсеній Яценюк поки що не написав заяву, але ми очікуємо такого рішення та вважаємо, що воно має бути ухвалене», – зазначив він.

Крім того, Курячий запевнив, що в парламенті вистачає голосів для звільнення обох посадовців. Він підтвердив, що в Раді розпочався збір підписів за призначення лідера «БПП» Юрія Луценка на посаду генпрокурора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: