У США запевнили, що санкції проти РФ діятимуть до повернення Криму Україні

Читать на русском
Спікер Держдепу США підтримав рішення Україні щодо створення формату Женева плюс і запевнив, що Америка підтримує такий процес.

Спікер Державного департаменту Сполучених Штатів Америки Джошуа Бейкер заявив, що Штати здійснюватимуть тиск на Російську Федерацію в різних формах, щоб вона виконала всі зобов'язання в рамках Мінських домовленостей.

Про це він розповів у інтерв'ю «Інтерфакс-Україна», повідомляє «Слово і Діло».

За словами Бейкера, США повністю підтримують переговори в «нормандському форматі», втім, тиск на Росію продовжиться через невиконання Мінських угод.

«Щодо Мінських угод, то, я думаю, у США дуже зрозуміла позиція, адже ми хочемо, щоб було повне виконання всіх пунктів домовленостей. Адже РФ погодилася з цими домовленостями, й ми думаємо, що вона повинна робити в цьому напрямку набагато більше. Очевидно, що РФ підтримує сепаратистів військовою технікою», – зазначив спікер Держдепу.

Він також запевнив, що США не зніматимуть антиросійські санкції до повної деокупації Криму. Бейкер додав, що Барак Обама та європейські партнери розглядатимуть питання посилення санкцій проти Росії.

Держдеп вчергове нагадав Росії про виконання Мінських домовленостейДержсекретар США Джон Керрі заявив, що РФ потрібно обрати між руйнівними для їхньої економіки санкціями та Мінськими домовленостями.

«Що стосується посилення санкцій, то я думаю, що США будуть в цьому контексті працювати зі своїми партнерами в Європі. Але санкції щодо Криму діятимуть стільки, скільки триватиме ця нелегальна окупація», – заявив він.

Представник Держдепу повідомив про підтримку ініціативи України щодо створення формату «Женева плюс».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: