«Список Савченко» розширили до 46 осіб

Читать на русском
Порошенко передав європейським лідерам санкційний список Савченко, в якому фігурують імена причетних до викрадення та участі в судилищі українського військовослужбовця Надії Савченко.

Санкційний «список Савченко» було розширено до 46 осіб, з яких 44 є громадянами РФ і 2 – України.

Про це пише журналіст «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк на своїй сторінці в Twitter, повідомляє «Слово і Діло».

Сьогодні Президент України Петро Порошенко передав європейським лідерам санкційний «список Савченко», в якому фігурують імена причетних до викрадення та участі в судилищі українського військовослужбовця Надії Савченко.

Раніше до «списку Савченко» пропонувалося включити 29 росіян, першим серед яких варто назвати президента РФ Володимира Путіна. Решта 28 осіб – це громадяни РФ і проросійські сепаратисти (наприклад, ватажок «ЛНР» Ігор Плотницький). До списку також увійшли директор ФСБ Олександр Бортніков і глава комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Олексій Пушков.

Як «список Савченко» вплине на Путіна та виконавців його наказів? ПравозахисникПравозахисник прокоментував інформацію про те, що Президент Петро Порошенко передав європейським лідерам санкційний «список Савченко».

Як повідомлялося раніше, Україна координує підготовку «списку Савченко» з ЄС і США.

Нагадаємо, що 57 депутатів Європарламенту поставили свої підписи під зверненням до верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні з проханням ініціювати «список Надії Савченко» за аналогією «списку Магнітського».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: