Кравчук: Росія не відмовиться від впливу на Україну ні зараз, ні після Путіна

Читать на русском
Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що у своєму ставленні до України всі росіяни однакові.
Леонід Кравчук

Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що у своєму ставленні до України всі росіяни однакові.

Про це він сказав у інтерв'ю виданню «Страна.ua», пише «Слово і Діло».

«Немає такого (росіянина – Ред.), який сказав би: «нехай Україна йде в Європу, в НАТО, це їхнє право», – заявив Кравчук.

Для прикладу він згадав свою розмову з колишнім президентом Росії Борисом Єльциним, який дав Кравчуку зрозуміти, що Україна була, є й буде в системі стратегічних інтересів РФ.

Турчинов закликав до якнайшвидшого запровадження візового режиму з РФСекретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов вважає, що в найближчому майбутньому в Україну поїдуть біженці з Росії.

«Я кажу, що це, мовляв, означає, що ми позбавляємося прав самим визначати свою політику. А він відповідає: «Ви думаєте, я один дотримуюся такої думки? Давайте вийдемо на Кремлівську площу, ви виберете 100 осіб, і запитаємо у них, як вони поставляться до того, щоб Україна пішла в Європу. 96% людей скажуть, що вони проти». І це правда», – констатував перший український президент.

І якщо тоді це була теорія, то сьогодні Україна отримала від Путіна практичну відповідь.

«Але так думав і Борис Миколайович. І Горбачов думав так само. Вони всі однакові. Іншої Росії в нас не буде. Ні зараз, ні після Путіна. Вони ніколи не відмовляться від впливу на Україну. Нам потрібно це пам'ятати та якомога швидше стати членом Євросоюзу та членом НАТО. Лише тоді ми отримаємо якийсь серйозний захисний щит для того, щоб не стати жертвою російської політики», – резюмував Кравчук.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: