Як працюють міністри Яценюка? Дайджест КМУ

Читать на русском

За минулий тиждень «Слово і Діло» зафіксувало 10 нових, 4 виконаних і 3 провалених обіцянки членів української виконавчої влади. Що обіцяли чиновники та як виконували свої обіцянки?

Нові обіцянки

Найбільше минулого тижня обіцяв міністр оборони України Степан Полторак. На його рахунку 6 зобов'язань. Серед них – провести демобілізацію до кінця квітня, створити додатковий зенітно-ракетний полк та організувати додаткове повітряне командування.

Ще дві обіцянки дав міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, і по одній – глава Міністерства соціальної політики Павло Розенко та віце-прем'єр-міністр - міністр культури В'ячеслав Кириленко.

Виконані

Виконаними обіцянками цього разу відзначилися прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, міністр оборони Степан Полторак, міністр освіти Сергій Квіт та віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко.

Не виконані

Вибіркова переатестація: як Деканоїдзе провалила першу обіцянкуХатії Деканоїдзе не вдалося впоратися з власною обіцянкою про переатестацію всіх керівних кадрів і слідчих поліції в Києві та Київській області.

Свого слова не змогли дотримати глава Міністерства закордонних справ Павло Клімкін та міністр соціальної політики Павло Розенко.

Провалила свою першу обіцянку й глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе, оскільки, всупереч її заявам про те, що всі слідчі та керівники в Нацполіціі обов'язково пройдуть співбесіду та поліграф, у поліції Києва досі є високопоставлені керівники, які не пройшли переатестацію та навіть працювали за часів екс-президента Віктора Януковича.

Варто відзначити, що Хатія Деканоїдзе є підлеглою Арсена Авакова, а значить, глава МВС також несе відповідальність за невиконану обіцянку глави Національної поліції України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: