Із чим пов'язане раптове звільнення Корбана? Думка експерта

Читать на русском
Тетяна Луповаполітичний експерт, конфліктолог

Безумовно, зараз потрібні голоси за прем'єрське крісло, але не тільки це ставили на карту, коли вирішили звільнити Корбана.

Про це в коментарі «Слово і Ділу» розповіла політичний експерт, конфліктолог Тетяна Лупова, аналізуючи інформацію про те, що суд відпустив Геннадія Корбана під домашній арешт, а напередодні, за деякими даними, Ігор Коломойський провів зустріч із Президентом.

«Незрозуміло, що ставили на карту, але однозначно домовленості були. Є два моменти: голоси за нового прем'єра та вибори в Кривому Розі. На виборах буде три головних кандидати: представники «Опоблоку», «УКРОПу» та «Самопомочі». Між ними розгорнеться основна боротьба, а Вілкулу потрібно вигравати в першому турі», – міркує політичний експерт.

На її думку, раптове звільнення Корбана слід пов'язувати не лише з голосами за прем'єрське крісло, але ще й з певними поступками в політичній грі в Кривому Розі.

«Є великі підозри, що це домовленість. Час покаже, наскільки дійсно сильно відбуватиметься ця боротьба, але дуже схоже, що це «договорняки» вже саме під вибори», – вважає Тетяна Лупова.

Додамо, що ще в першій половині дня 15 березня Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Дніпровського районного суду Києва про продовження Корбану терміну утримання під вартою до 15 квітня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: