Тимочко: коаліційна угода – безперспективний документ

Читать на русском

Голова ГО «Всеукраїнська екологічна ліга» Тетяна Тимочко прокоментувала виконання народними депутатами України коаліційної угоди у сфері реформи системи управління навколишнім середовищем та інтеграції екологічної політики в інші галузеві політики.

Свою думку експерт висловила в рамках круглого столу, організованого «Словом і Ділом» на тему виконання нардепами коаліційної угоди.

Тимочко піддала критиці як сам документ, так і безпосередньо розділ про політику охорони природи. За її словами, коаліційна угода не є юридичним правовим документом, в зв'язку з чим угоду не можна вважати документом про розвиток країни. Крім того, вона жодним чином не замінить стратегічну програму уряду з розвитку держави. Також еколог підкреслила, що при укладанні коаліційної угоди фахівці надали депутатам систематизовані пропозиції, лише частина з яких була розглянута.

Найнеобхідніша для будь-якої галузі реформа, за словами Тимочко, полягає в поділі функцій політики, господарської функції та контролю.

Як політики дотримуються коаліційної угоди? Реформа сільського господарства«Слово і Діло» вирішило перевірити, що вже зробила парламентська більшість у питанні реформ сільського господарства.

«В коаліційній угоді відсутня сама система реформування екології», – сказала Тимочко й додала, що жодна реформа в галузі охорони природи не була виконана.

За її словами, зараз у сфері охорони природи вистачає проблем на місцях.

«У місті Українка збираються вирубати останні 4 гектари лісу. Забудовник закликає людей цієї суботи прийти на обговорення архітектурної концепції забудови», – зазначила експерт.

Тимочко вважає, що рішення таких проблем багато в чому залежить від самих громадян, які мають не брати участь у таких обговореннях, а бойкотувати їх. «Ви не можете брати участь у злочині. Це злочин», – заявила еколог.

Тим часом аналітики «Слова і Діла» дають іншу оцінку реформуванню системи управління навколишнім середовищем у рамках коаліційної угоди. 25% виконання мають на увазі розробку Міністерством екології та природних ресурсів планів імплементації деяких актів законодавства ЄС, які Кабінет міністрів затвердив розпорядженням від 15 квітня 2015 року №371-р.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: