Столична мерія купить для шкіл 25 тисяч електронних підручників

Читать на русском
КМДА планує протягом 3 років закупити для учнів столичних шкіл 25 тисяч електронних підручників.

Київська міська державна адміністрація планує протягом трьох років закупити для учнів п’ятих класів шкіл електронні підручники.

Загальна їх кількість складе 25 тисяч, розповіла міському порталу «44.ua» заступник голови КМДА Ганна Старостенко, передає «Слово і Діло».

«Ми плануємо закупити 25 тис. електронних підручників для учнів п'ятих класів. Це за три роки», – розповіла Старостенко.

Щоправда, в першому півріччі закуповувати електронні книжки мерія не буде – відповідна стаття витрат не була закладена до бюджету.

Гриневич розповіла, навіщо Україні 12-річна школаНародний депутат, голова комітету з питань освіти і науки Лілія Гриневич пояснила, що 12-річний термін навчання у школі потрібен для кращої соціалізації, підготовки до трудового життя дітей та оволодіння ними додатковими дисциплінами й навичками.

«Оскільки програма була ухвалена після затвердження бюджету, то поки кошти не закладені на перше півріччя», – додала заступниця Кличка.

Після цього КМДА зможе провести електронні торги та закупити книжки.

Нагадаємо, раніше міністр освіти і науки України Сергій Квіт, відповідаючи на запитання «Слова і Діла» в ефірі «Права на владу», заявив, що відповідальність за незабезпечення підручниками учнів 4-х та 7-х класів потрібно покласти на місцеві адміністрації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: