Для боротьби з бурштиновим свавіллям до Рівненської області хочуть ввести Нацгвардію

Читать на русском
Голова Рівненської ОДА просить Авакова ввести до північних районів області додаткові підрозділи Нацполіціі та Нацгвардії.
Віталій Чугунніков

Голова Рівненської ОДА Віталій Чугунніков просить ввести до північних районів області додаткові підрозділи Національної поліції та частин Національної гвардії, щоб зупинити незаконний видобуток бурштину.

Про це йдеться в зверненні губернатора регіону до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «БПП».

Чугунніков пояснив, що введення силовиків необхідне для припинення нелегального видобутку бурштину на півночі Рівненської області та для зменшення криміногенної напруги в регіоні, оскільки мобільні рейди, які періодично здійснює місцева влада, не приносять очікуваних результатів.

Глава регіону також повідомив, що питання щодо необхідності більш активної боротьби з нелегальними копачами порушується «практично на кожній нараді з керівниками силових відомств області».

Своєю чергою, хочемо відзначити, що з 18 обіцянок Чугуннікова, які зафіксувало «Слово і Діло», немає жодної, яка стосувалася б теми незаконного видобутку бурштину. І це при тому, що Рівненську область Віталій Чугунніков очолює вже два роки – на цю посаду він був призначений 26 грудня 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: