Секретар Держдепу США відвідає Москву

Читать на русском
Голова Держдепартаменту Сполучених Штатів Америки Джон Керрі поїде в Москву з офіційним візитом.
Джон Керрі

Державний секретар США Джон Керрі поїде в Москву на переговори з керівництвом Росії про виведення російських військ із Сирії, а також порушить питання звільнення Надії Савченко.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Держдепу.

«Мета візиту – продовжити пошук просування політичного процесу в Сирії. Очевидно, що є й інші питання для дискусії в наших двосторонніх відносинах із Росією, але головною темою дискусії стане Сирія», – сказав на брифінгу представник Держдепу Джон Кірбі.

Джон Керрі: сирійська влада має намір вирішити конфлікт силоюВлада США вважає, що продовження воєнного конфлікту в Сирії – результат діяльності Москви й Дамаска.

За його словами, Штатам невідомі мотиви, що спонукали Росію вивести війська із Сирії, однак для Вашингтона це «потенційний обнадійливий і позитивний знак».

Щодо питання звільнення українки Надії Савченко, то Кірбі каже, що раніше Керрі вже обговорював питання її звільнення з головою російського МЗС Лавровим, і питання ситуації навколо України та виконання РФ Мінських домовленостей ще будуть порушуватися.

Нагадаємо, раніше державний секретар Сполучених Штатів Америки Джон Керрі заявив, що Росії потрібно вибрати між руйнівними для їхньої економіки санкціями та Мінськими домовленостями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: