Держдеп США визначив пріоритети підтримки реформ в Україні

Читать на русском
Підвищенні ефективності державного управління допоможе просунути приватизацію найбільших державних підприємств відповідно до міжнародних стандартів і продовжити зміцнення банківської системи України.
Вікторія Нуланд

США визначили пріоритети підтримки реформ в Україні, серед яких значаться обрання нового генпрокурора, впровадження незалежного регулювання, демонополізація в енергетиці та підвищення якості державного управління.

Про це заявила глава Бюро у справах Європи та Євразії Державного департаменту США Вікторія Нуланд перед комітетом у закордонних справах Сенату, повідомляє «Слово і Діло».

«Програма допомоги США Україні на 2016 рік призначена для підтримки низки пріоритетних напрямків. Зокрема, ми будемо продовжувати наполягати на обранні нової людини на посаду генерального прокурора України, який не заплямований участю в корупційних схемах», – сказала Вікторія Нуланд.

США також акцентують на зміцненні незалежності судової системи шляхом впровадження сертифікації, звільнення та найму суддів.

У реформуванні енергетики США будуть продовжувати підтримувати Україну в формуванні органів незалежного регулювання, скороченні субсидування та прискоренні демонополізації газового ринку.

«Україні також слід сконцентрувати увагу на підвищенні ефективності державного управління для поліпшення бізнес-клімату», – вважає Нуланд.

Цей крок допоможе просунути приватизацію найбільших державних підприємств відповідно до міжнародних стандартів і продовжити зміцнення банківської системи України.

Позиція США щодо Донбасу змусить тримати Україну в напрузі – експертПолітолог проаналізував дані розвідки США, згідно з якими в Сирії РФ буде намагатися виторгувати поступки щодо конфлікту в Україні.

«Ми продовжимо підтримку вдосконалення послуг і ліквідацію хабарництва в таких ключових галузях, як охорона здоров'я, освіта й транспорт», – сказала Нуланд.

Серед пріоритетів реформування України також значиться модернізація сфери управління Міністерства оборони, щоб надалі виключити корупційні схеми зі сфери логістики та перейти на західні стандарти управління та контролю.

Як повідомлялося раніше, Вікторія Нуланд вважає, що виведення основної частини контингенту російських військ із Сирії поверне увагу світових лідерів до України.

Нуланд також вважає, що повне припинення вогню є першорядним критерієм для початку політичного процесу врегулювання ситуації на Донбасі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: