Рада відкрила українським компаніям доступ до світового ринку держзакупівель

Читать на русском
Парламент ратифікував приєднання України до угоди про державні закупівлі за правилами Світової організації торгівлі.
Максим НефьодовФото: Депутати.ФотоЛікс

Верховна Рада України ратифікувала приєднання України до Угоди про державні закупівлі Світової організації торгівлі.

Це дасть можливість українським компаніям брати участь у тендерах на державні закупівлі по всьому світі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мінекономрозвитку.

«Згідно процедури, рішення про приєднання до Угоди набуває чинності для України на тридцятий день після здачі документів на зберігання генеральному директору СОТ. З цього моменту українські виробники зможуть офіційно брати участь у державних тендерах країн-членів Угоди СОТ GPA – ЄС, США, Кореї, Тайваню, Сінгапуру, Гонконгу, Канади тощо», – зазначається в повідомленні МЕРТ.

При цьому заступник міністра економіки Максим Нефьодов вважає, що ця угода – найпростіший шлях до пожвавлення експорту української продукції.

«Участь у закордонному тендері – це найпростіший шлях для експорту вітчизняних товарів. По-перше, він не вимагає зайвих витрат на маркетинг, плати за місце на полиці чи інвестицій у відкриття закордонного представництва. А по-друге, вимоги держтендерів чітко структуровані. Тому все, що потрібно, – це знайти цікавий тендер і подати заявку через сайт», – прокоментував ситуацію Нефьодов.

В цілому, за даними фахівців Мінекономіки, обсяг світового ринку державних закупівель становить 1,7 трлн дол. США.

Нагадаємо, в середині лютого Нефьодов повідомляв, що система ProZorro у 2015 році зекономила 12% коштів на державних закупівлях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: