Нуланд назвала 2016 рік переломним в історії України

Читать на русском
Якщо вимоги щодо безпеки на Донбасі, повернення заручників, проведення виборів місцевої влади на Донбасі та виведення російських військ із території України здійсняться в найближчі тижні, то суверенітет України над своїм кордоном може бути відновлений до кінця поточного року.
Глава Бюро у справах Європи і Євразії Державного департаменту США Вікторія Нуланд

Поточний 2016 рік може й повинен стати переломним в історії України, а Сполучені Штати мають підтримати її суверенітет і територіальну цілісність.

Про це заявила глава Бюро у справах Європи та Євразії Державного департаменту США Вікторія Нуланд перед комітетом у закордонних справах Сенату, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми знали, що шлях України до миру, суверенітету, чесному уряду та європейським цінностям буде важким і кам'янистим. Сьогодні ставки високі як ніколи. Із сильним, єдиним керівництвом у Києві 2016 рік може й повинен стати поворотним пунктом у долі України», – сказала Нуланд, звертаючись до Сенату США.

За її словами, якщо лідери України «поведуть країну вперед», США мають бути поруч, щоб підтримати їх, оскільки ця політика входить у сферу національних інтересів Штатів.

«Водночас ми не повинні бути більш суворими, ніж сам український народ, у вимогах до своїх лідерів взяти зараз відповідальність, коли у них ще є шанс», – підкреслила Нуланд.

Вікторія Нуланд вважає, якщо вимоги щодо безпеки на Донбасі, повернення заручників, виборів місцевої влади на Донбасі та виведення російських військ із території України здійсняться в найближчі тижні, то суверенітет України над своїм кордоном може бути відновлений до кінця поточного року.

Донбас не буде проукраїнським ще багато років – експертЕксперт проаналізував заяву Георгія Туки, який вважає, що вибори в ОРДО/ОРЛО можливі не раніше, ніж через 5 років.

Ми будемо продовжувати працювати з Україною та нашими європейськими партнерами, щоб залишити Росію під дією санкцій, поки вона не виконає свою частину зобов'язань. І, звичайно ж, Крим. Санкції мають діяти доти, доки Кремль не припинить нав'язувати свою волю цій частині української землі», – завершила Нуланд.

Нагадаємо, що Вікторія Нуланд в переважній більшості порушень режиму тиші на Донбасі звинуватила саме проросійських сепаратистів. Таким чином, ситуація загострюється, незважаючи на обіцянку Путіна поважати угоду з Україною про припинення вогню.

Як повідомлялося раніше, США визначили пріоритети підтримки реформ в Україні, серед яких значаться обрання нового генпрокурора, впровадження незалежного регулювання, демонополізація в енергетиці та підвищення якості державного управління.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: