Аналіз виконання коаліційної угоди в соціально-гуманітарній сфері

Читать на русском

Розвиток соціально-гуманітарної сфери – не лише обов'язок держави, а й наріжний камінь риторики будь-якої політичної сили, яка бореться за владу в країні. Обіцянки підвищити стандарти життя населення та вдосконалити систему освіти не залишають електорат байдужим.

Природно, опинившись при владі, політикам доводиться відповідати перед виборцями та брати на себе зобов'язання «покращувати якість життя вже сьогодні». Або хоча б завтра.

Як політики дотримуються коаліційної угоди? Реформа сільського господарства«Слово і Діло» вирішило перевірити, що вже зробила парламентська більшість у питанні реформ сільського господарства.

21 листопада 2014 року нардепи підписали коаліційну угоду. Чи впоралися народні обранці з підвищенням соціальних стандартів у країні? «Слово і Діло» пропонує свою відповідь.

Щодо гарантування соціального захисту населення, то тут ми змушені констатувати практично повний провал: громадяни отримали лише десяту частину обіцяного. 90% запланованих заходів не виконано.

Набагато краще нардепи впоралися з реформою освіти і науки – чесні 50% за цим напрямком парламентарі виконали. Щоправда, інша половина має статус «не виконано».

Що стосується питань культури, інформаційної політики та національної пам'яті, то тут чекає свого виконання половина запланованих реформ. 36% – провалено, а 14% – виконано.

Детальніше – на інфографіці нижче.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: