В кріслі прем'єра Яценюка досі тримають власні амбіції та олігархи – експерт

Читать на русском
Дмитро Купираполітолог

Візит Коломойського вже не змінить політичного розкладу й прем'єра точно замінять.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний аналітик Дмитро Купира, аналізуючи інформацію про те, що олігарх Ігор Коломойський, який живе в Женеві, зараз знову приїхав до Києва.

«На його приїзд могло вплинути відразу декілька факторів. Безумовно, на сьогодні є низка справ, які йому потрібно контролювати. По-перше, справа Корбана, хоча він мало долучений до її вирішення й, умовно кажучи не приділяє їй стільки уваги, скільки міг би. Більшу вагу має вплив на те, яким буде наступний Кабмін, тиск на підконтрольних йому депутатів та переговори з політичними авторами нової коаліції», – пояснює Купира.

На його переконання, ситуація настільки напружена, що Яценюк точно піде у відставку, й візит Коломойського вже не змінить цього розкладу.

«Інше питання: наскільки швидко він піде? Наразі є припущення, що спонсори перем’єра, його виборчої компанії, можливо, тримають його в кріслі», – припустив політичний аналітик.

Відставка Яценюка: хто голосував проти?«Слово і Діло» вирішило детально продемонструвати, хто і як голосував за резолюцію недовіри Кабінету міністрів України.

Як відзначив експерт, попри все, якби Яценюк пішов сам, то міг би ще поновити політичну кар'єру в Україні через деякий час.

«Те, що він так тримається за крісло, при цьому розуміє, що топить країну, що нічого вже не зможе зробити, тому що парламент не ухвалить жодного законопроекту, й все одно не йде, лише знижує його шанси повернутися до політики», – зазначив Дмитро Купира.

За його словами, причина в особистих амбіціях та в олігархах, які його підтримують, оскільки й досі Яценюк не зміг пояснити, звідки з'явилися гроші на передвиборчу кампанію в 2014 році. Крім того, за голосуваннями за певні законопроекти видно, ким вони можуть лобіюватися.

Додамо, як повідомлялося раніше в ЗМІ, Петро Порошенко просив Ігоря Коломойського припинити нападки на нього на телеканалах, підконтрольних олігарху.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: