Партія Саакашвілі може стати провальним проектом, якщо її очолить Боровик – експерт

Читать на русском
Михайло Дяденкополітолог

Наразі теоретично Саакашвілі може претендувати на посаду прем'єр-міністра, але не може обиратися до ВР або претендувати на посаду Президента.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Михайло Дяденко, аналізуючи ймовірність створення політичної партії Міхеіла Саакашвілі.

«Є кілька важливих аспектів. Саакашвілі як людина, яка не проживала 5 років в Україні, не має права балотуватися до Верховної Ради. Можливо, звичайно, ця норма буде підкоригована в законі про вибори. Другий момент полягає в тому, що якщо вибори відбудуться найближчим часом або в найближчі три-чотири місяці, то певний успіх можливий», – міркує Дяденко.

Як припустив експерт, партія Саакашвілі могла б посісти друге або третє місце на виборах.

Але, як вважає політолог, якщо вибори будуть через рік або пізніше, то популярність Саакашвілі істотно знизиться.

«У разі створення партії, якщо її очолить Боровик, то ризики досить високі, оскільки біографія Боровика – посади, навчання, громадянство – все наскрізь фальшиве», – підкреслив Михайло Дяденко.

Як повідомив експерт, це питання вже порушувалося журналістами на місцевому рівні, але ще не національними ЗМІ, однак якщо проаналізувати його бекграунд, то стане зрозуміло, що людина з такою біографією не може претендувати на якусь перемогу або успіх.

Саакашвілі запевнив, що не буде переходити в урядСказано 14 липня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Додамо, що голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі пообіцяв, що не буде балотуватися на посаду президента України й не має наміру переходити до уряду.

Відзначимо, що більшість своїх обіцянок (11 з 25) грузинський реформатор виконав, що склало 44% рейтингу відповідальності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: