Із НАБУ звільнять першого працівника за неналежне виконання обов'язків

Читать на русском
Громадська рада контролю при НАБУ допомагає працівникам відомства у виявленні осіб, що погано виконують власні обов'язки.

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник повідомив про перше рішення щодо звільнення працівника відомства за неналежне виконання службових обов'язків.

Про це він заявив у інтерв'ю Аnticoruptie.md, повідомляє «Слово і Діло».

За словами Ситника, у виявленні таких працівників НАБУ допомагають представники громадянського суспільства, які входять до Ради громадського контролю при відомстві.

«Крім цього, двоє людей з цієї комісії делеговано до Дисциплінарної комісії НАБУ, яка відає притягненням до відповідальності наших працівників. У нас уже є одне рішення про звільнення працівника за невиконання належним чином службових обов'язків», – сказав директор Бюро.

Ситник: Рада сприяла НАБУ тільки на етапі створенняВерховна Рада України припинила підтримувати НАБУ, щойно Бюро отримало реальні важелі впливу.

Він нагадав, що представники громадянського суспільства також були делеговані до конкурсної комісії з відбору першої групи детективів та брали участь у голосуваннях за кандидатури, а перші члени Ради громадського контролю при НАБУ були обрані влітку 2015 року.

«Це дуже важлива структура, показник нашої прозорості та незалежності. Наприклад, три члени цієї ради були делеговані до конкурсної комісії з відбору першої групи детективів. Із перших 70 набраних детективів 56 кандидатів було відібрано одноголосним голосуванням членів конкурсної комісії, тобто за них проголосували й представники громадянського суспільства», – зауважив Ситник.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: