Єжель назвав умови свого повернення в Україну

Читать на русском
Єжель готовий співпрацювати з правосуддям і висловив упевненість у своїй невинуватості, тому що жодного складу злочину в його діях немає.
Михайло Єжель

Михайло Єжель, екс-міністр оборони України, якому пред'явили підозри у службовій недбалості, повернеться в Україну в разі отримання гарантій безпеки та зняття з нього звинувачень.

Про це він заявив «Українським Новинам» за допомогою соцмережі Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«ГПУ звинувачує мене в надуманих злочинах. Коли буду впевнений, що не існує небезпеки для мене та моєї родині, будуть зняті незаконні звинувачення, повернуся в Україну», – сказав він.

Єжель підкреслив, що готовий співпрацювати з правосуддям, тому що складу злочину в його діях немає.

Він також повідомив, що жодних позовів проти Генеральної прокуратури України не подавав і, як і раніше, отримує українську пенсію в розмірі 11,7 тис. грн.

«За межі Білорусі виїжджати можу. Моя сім'я проживає разом зі мною в Білорусі на орендованій квартирі», – додав Єжель.

Кого з українських чиновників шукає Інтерпол?Майже два роки тому команда Віктора Януковича покинула територію України. Його оточенню вдалося не тільки втекти, але й вивести з країни капітали. Майже всі ці люди були оголошені в міжнародний розшук.

Нагадаємо, що Головна військова прокуратура підозрює екс-міністра оборони Михайла Єжеля у службовій недбалості. Йому закидають неналежне виконання службових обов'язків при узгодженні в 2011 році переліку військового майна ЗСУ, що підлягає відчуженню (ч. 2 ст. 367 КК).

Як повідомлялося раніше, Євросоюз продовжив дію санкцій проти колишнього президента України Віктора Януковича та його сподвижників на один рік, виключивши при цьому зі списку санкцій екс-міністра охорони здоров'я Раїсу Богатирьову.

Днями стало відомо, що Міністерству закордонних справ України дозволили купити послуги юристів для захисту інтересів країни в суді проти Росії за позовом за сплату «кредиту Януковича».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: