Верховна Рада таки ухвалила змінений закон про е-декларування

Читать на русском
Український парламент нарешті ухвалив останній законопроект із так званого «безвізового пакету».

Верховна Рада України ухвалила законопроект №3755 із президентськими поправками щодо запровадження електронного декларування.

За відповідне рішення проголосували 278 народних депутатів, повідомляє «Слово і Діло».

Як стверджує народний депутат від фракції «Самопомочі» та голова антикорупційного комітету Єгор Соболєв, цей закон кращий за попередній, проте деякі поправки Президента України викликають занепокоєння.

«Особливо в частині покарання, де, крім ув'язнення, пропонується запроваджувати штрафи за брехню суддів у деклараціях», – зауважив Соболєв.

Його слова підтримав нардеп Віктор Чумак, який зазначив, що цим законом запроваджується подвійна відповідальність – кримінальна та адміністративна, а ким буде виконуватися регулювання, невідомо.

Нагадаємо, при голосуванні за проект №3755 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей подання службовими особами декларацій про майно, доходи, витрати та зобов'язання фінансового характеру у 2016 році» припустилися прикрої помилки, яка відтермінувала обов’язковість електронного декларування можновладцями своїх статків до 2017 року. Цю помилку взявся виправити Президент, напрацювавши разом з європейськими фахівцями пропозиції до цього проекту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: