Україна координує підготовку «списку Савченко» з ЄС та США – Порошенко

Читать на русском
Під час зустрічі Президента України з міністром закордонних справ Литви сторони скоординували підготовку санкційного списку Савченко.

Під час зустрічі Президента України Петра Порошенка з міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічусом сторони скоординували підготовку санкційного «списку Савченко».

Про це повідомила прес-служба Глави держави, пише «Слово і Діло».

Порошенко високо оцінив зусилля литовської сторони на підтримку звільнення української льотчиці. За словами Президента, українська сторона домагається невідкладного надання доступу до Надії Савченко українських та німецьких лікарів та спеціалістів Червоного хреста.

Європарламент і ПАРЄ виступають за створення «списку Савченко» – депутатНародний депутат Володимир Ар’єв стверджує, що список Савченко, аналогічний до списку Магнітського, може бути ухвалений ПАРЄ та Європарламентом.

Глава держави також висловив вдячність за послідовну позицію Литви щодо підтримки територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України та необхідності продовження дії санкцій ЄС проти РФ до повного виконання нею Мінських домовленостей.

Як відомо, у Парламентській асамблеї Ради Європи готується окрема резолюція з вимогою звільнити Надію Савченко та засудити всіх тих, хто причетний до її викрадення та незаконного ув'язнення.

«Список Савченко», схожий на «список Магнітського», стає все більш реальною справою, оскільки вже лунають пропозиції щодо запровадження цього списку і з боку ПАРЄ, і з боку Європейського парламенту», – повідомив народний депутат Володимир Ар'єв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: