Соболєв подав першу е-декларацію

Читать на русском
Єгор Соболєв став першим політиком, який подав декларацію про доходи в електронному форматі.
Єгор СоболєвФото: Новое время

Народний депутат від «Самопомочі», глава комітету з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв став першим політиком, який подав декларацію про доходи в електронному форматі.

Про це він розповів кореспонденту «Укрінформу», передає «Слово і Діло».

Соболєв зізнався, що на заповнення е-декларації він витратив півдня. «Думаю, це через відсутність звички», – зазначив нардеп.

Соболєв пропонує звільняти за брехню в деклараціяхНа засіданні парламентського комітету з протидії корупції Соболєв виступив за люстрацію суддів-мільйонерів.

«У мене досі є кілька питань, я спеціально приніс із собою документи, я не впевнений, що всі доходи правильно описав. Це треба закладати в традицію. Власне, тому я й погодився стати прикладом для того, щоб випробувати на собі, працює чи не працює», – додав Соболєв.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада України нарешті ухвалила законопроект №3755 із президентськими поправками про запровадження електронного декларування для чиновників. За відповідне рішення проголосували 278 народних депутатів.

Це означає, зокрема, запровадження електронного декларування вже в 2016 році, починаючи з вищих посадових осіб, суддів та прокурорів. Крім того, за недостовірні відомості в деклараціях передбачена кримінальна відповідальність у разі, якщо сума невідповідності перевищує 250 мінімальних заробітних плат чиновника, тобто більше 300 тис. грн. Також передбачаються альтернативні санкції, а саме – адміністративна відповідальність.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: