Євросоюз радить не купувати облігації Росії

Читать на русском
Російська Федерація має намір продати на зовнішніх ринках єврооблігації на суму $3 млрд й залучити до їх купівлі банки ЄС, США та Китаю.

Керівництво Європейського Союзу звернулося в приватному порядку до комерційних банків, щоб ті утрималися від розміщення євробондів Російської Федерації.

Про це пише Financial Times із посиланням на два джерела в банках, знайомих із застереженням ЄС, повідомляє «Слово і Діло».

«Цілком очевидно, що вони не хочуть, щоб ми брали участь. Нам не рекомендовано», – наводить слова інсайдера FT.

В ЄС вважають, що кошти, отримані від розміщення облігацій, можуть бути використані для обходу санкцій і використані «не за призначенням».

Раніше повідомлялося, що Російська Федерація має намір розмістити на зовнішніх ринках єврооблігації на суму $3 млрд і залучити до їх купівлі банки ЄС, США та Китаю. Однак інвестиційні банки зі США відмовили Російської Федерації в розміщенні облігацій, які РФ планувала розмістити на вказану суму.

Санкції проти РФ повинні тривати доки вона не відмовиться від окупації півострова — МЗС ЛитвиМіністерство закордонних справ Литви заявило, що санкції проти Росії повинні тривати до повної деокупації півострова Крим.

Нагадаємо, що на початку лютого цього року керівництво РФ направило 25 іноземним банкам заявки на організацію можливого розміщення євробондів у 2016 році. Відомо, що запити були направлені таким глобальним фінансовим інституціям, як Barclays, BNP Paribas, Bank of America Merrill Lynch, Bank of China, Wells Fargo, Goldman Sachs, JPMorgan, Deutsche Bank, Industrial and Commercial Bank of China, Crédit Agricole, Credit Suisse, Landesbank Baden-Wuerttemberg, Morgan Stanley, Mizuho Financial, Nomura, Citigroup, Societe Generale, Scotiabank, TD Securities, China Construction Bank, Agricultural Bank of China, HSBC, RBC Capital Markets, UBS, UniCredit, а також трьом російським банкам: «ВТБ Капітал», «Газпромбанк», Sberbank CIB.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: