Експерт: Бойко та Ахметов у керівництві «Л/ДНР» – абсолютна нісенітниця

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

Інформація, яку поширюють Найєм і Лещенко, є вельми сумнівною.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Андрій Горбенко, аналізуючи заяву народних депутатів Мустафи Найєма та Сергія Лещенка про те, що Юрій Бойко та Рінат Ахметов можуть бути призначені главами окремих районів Донецької та Луганської областей, а Сергій Горбатюк – генпрокурором.

«Скоріш за все, це просто інформаційне вкидання, покликане перевірити ґрунт під такого роду рішенням, тому що, з точки зору юрисдикції, це абсолютна дурість. Крім того, не зовсім зрозуміло, звідки ростуть ноги у цієї інформації. Незрозуміло, які функції вони можуть виконувати та яку легітимність Бойко або Ахметов можуть мати на вже захоплених територіях», – аналізує експерт.

Можливо, як припустив політолог, це банальне відволікання уваги від політичної кризи, яка ніяк не може вирішитися.

«Можливо, це інформаційна кампанія проти Адміністрації Президента, тому що очевидно, що ця інформація є дуже дивною», – міркує Горбенко.

Росіяни створюють об'єднане угруповання бойовиків «ДНР/ЛНл³йськові куратори з Росії створюють на окупованих територіях у районі міста Єнакієве об'єднане угруповання бойовиків із «ДНР» і «ЛНР».

Також політолог вважає, що несуттєво, чи буде Горбатюк призначений главою ГПУ, тому що персоналії на посаду генпрокурора зараз не мають сенсу.

«Ми вже бачили за трьома попередніми генпрокурорами, що призначення політично незалежної ні від кого фігури не є можливим. Кого б не призначили, висновки можна буде робити лише після хоча б трьох місяців роботи. Навіть якщо призначать «супергероя», нічого не зміниться», – прокоментував політолог імовірність призначення Горбатюка в ГПУ.

Відзначимо, як раніше повідомляла прес-служба Ріната Ахметова, олігарх «готовий на все» заради миру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: