Понад три мільйони бразильців вимагали відставки президента країни

Читать на русском
У неділю, 13 березня, у всіх регіонах Бразилії жителі вийшли на масштабні акції протесту з вимогою відправити у відставку главу держави.
акція протесту в Сан-Паулу

Вчора, 13 березня, по всій Бразилії пройшли багатотисячні акції протесту з вимогою відправити чинного президента країни Ділму Русеф у відставку.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

За офіційними даними, наймасштабніші акції протесту відбулися в містах Бразиліа, Сан-Паулу, Ріо-де-Жанейро та Ресифі. Як наголошується, ці мітинги стали наймасштабнішими за всю історію Бразилії – по всій країні в них взяли участь понад три мільйони осіб.

Мітинги поновилися після інформації щодо корупції в наближених колах чинного президента країни Ділми Русеф. Протестувальники влаштували марші із загальнонаціональним закликом до президента піти у відставку, а також попросили відповідних законодавців запустити процес імпічменту.

Найбільша акція протесту пройшла в Сан-Паулу, де на початку мітингу було 500 тисяч осіб, а в самому розпалі демонстрації – 1,4 млн.

Нагадаємо, раніше бразильська опозиція представила Конгресу країни вимоги про відставку президента, а також проведення щодо неї слідчих дій. За словами представників опозиції, Ділма Русеф порушувала норми податкового кодексу та використовувала державні кошти для фінансування власної передвиборчої кампанії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: