МЗС Литви закликає ЄС до ефективних дій щодо звільнення Савченко

Читать на русском
Лінас Лінкявічус закликав членів Євросоюзу вдатися до ефективніших дій щодо звільнення Надії Савченко.
Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс

Міністр закордонних справ Литовської республіки Лінас Лінкявічус вважає, що стурбованість Європейського Союзу не допоможе у питанні звільнення української льотчиці Надії Савченко.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на інтернет-видання euobserver.

«Заяви, що викликають стурбованість з нашого боку (Європейського Союзу – Ред.), не дають жодного ефекту, а ця смілива жінка вмирає на наших очах під час цього фарсу, який Російська Федерація називає «судовим розглядом», – заявив голова МЗС Литви.

Європарламент і ПАРЄ виступають за створення «списку Савченко» – депутатНародний депутат Володимир Ар’єв стверджує, що список Савченко, аналогічний до списку Магнітського, може бути ухвалений ПАРЄ та Європарламентом.

За його словами, Євросоюз має прагнути до більш ефективних дій для звільнення Надії Савченко, а люди, які причетні до цього так званого судового процесу, мають бути покарані.

За інформацією видання, міністри закордонних справ Польщі, Румунії, Швеції та Великобританії підтримали Литву в цьому заклику. Також повідомляється про те, що представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні під час власного виступу перед пресою нагадає про справу Савченко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: