Кіровоград не буде ані Інгульськом, ані Єлисаветградом – мер міста

Читать на русском
Обирати нову назву для Кіровограда тепер будуть депутати Верховної Ради, а назви Інгульск та Єлисаветград виключені зі списку можливих назв.

Кіровоград не буде перейменований ані в Інгульськ, ані в Єлисаветград, а остаточну назву обласному центру дасть парламент.

Про це заявив міський голова Кіровограда Андрій Райкович, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

За словами мера, назви, що розкололи громадськість міста на два ворогуючих табори, більше не розглядаються, а остаточну назву обласному центру має дати Верховна Рада.

«Назви Інгульськ та Єлисаветград виключені з переліку можливих імен для нашого міста, котрі будуть розглянуті Верховною Радою України на найближчій сесії», – заявив Райкович.

Серед інших назв, що обговорюються, є такі варіанти, як Златопіль, Ексампей, Кропивницький, Козацьк, Благомир, Єлисавет та Свято-Єлисавет.

Нагадаємо, в Україні триває декомунізація. Нещодавно губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль різко відреагував на небажання місцевих жителів брати участь в обговоренні нових географічних назв, пообіцявши самостійно надати назви населеним пунктам та вулицям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: