Вибіркова переатестація: як Деканоїдзе провалила першу обіцянку

Читать на русском

Хатії Деканоїдзе не вдалося впоратися з власною обіцянкою про переатестацію всіх керівних кадрів і слідчих поліції в Києві та Київській області.
Хатія ДеканоідзеФото: uacrisis.org

Незважаючи на обіцянку голови Національної поліції України Хатії Деканоїдзе про те, що всі слідчі й керівники в Нацполіціі обов'язково пройдуть співбесіду й поліграф, у поліції Києва досі є високопоставлені керівники, які не пройшли переатестацію та навіть працювали за часів Януковича.

Відповідну обіцянку Деканоїдзе «Слово і Діло» зареєструвало 4 грудня, коли керівник Нацполіціі заявила: «Кандидатів на ті посади, які ми відносимо до групи ризику (це керівники та слідчі), ці працівники обов'язково пройдуть співбесіду та поліграф».

17 лютого в інтерв'ю одному з українських видань Хатія Деканоїдзе повідомила, що переатестація поліції в Києві та Київській області завершилася. В результаті посад позбулися 80% колишніх керівних кадрів.

Але, як виявилося, це зовсім не стало гарантією якості кадрового відбору. Як з'ясував днями народний депутат України Ігор Луценко, станом на 23 лютого (тобто, вже після завершення переатестації) посаду заступника начальника Головного управління Національної поліції Києва обіймає... колишній заступник начальника Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС України за часів Віктора Януковича Віталій Стрижак.

Згідно з відповіддю Нацполіції на інформаційний запит Луценка, Стрижак працює на посаді заступника начальника ГУ Нацполіції Києва, досі не пройшовши переатестацію.

Таким чином «Слово і Діло» дійшло висновку, що Хатія Деканоїдзе не впоралася з власною обіцянкою оновити Національну поліцію шляхом повної переатестації її керівного складу.

Відзначимо, що це перша невиконана обіцянка Деканоїдзе із 12, зафіксованих «Словом і Ділом». Порівняти її роботу з тим, як виконують свої обіцянки члени уряду, можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: