Яценюк розглядає варіант добровільної відставки – Пашинський

Читать на русском
Пашинський вважає, що подати у відставку дуже просто, але потрібно навчитися, роблячи один крок, планувати наступний.
Сергій Пашинський

Фракція «Народного фронту» розглядала кілька сценаріїв виходу з урядової кризи, одним із яких була добровільна відставка Арсенія Яценюка.

Про це заявив заступник голови фракції Сергій Пашинський у інтерв'ю виданню «Лівий Берег», повідомляє «Слово і Діло».

«Арсеній Яценюк – самодостатня людина, він сам зважує всі «за» та «проти». Серед можливих сценаріїв він розглядає й добровільну відставку», – сказав Пашинський.

За його словами, і Яценюк, і фракція «Народного Фронту» розглядали кілька сценаріїв, як правильно вчинити прем'єру залежно від ситуації. «Але Яценюк – відповідальна людина, і він каже, процитую: «Добре, я йду. А далі що?», – пояснює Пашинський.

Пашинський вважає, що подати у відставку дуже просто, але потрібно навчитися, роблячи один крок, планувати наступний. «Коли Яценюк став прем'єр-міністром, він сказав наступне: «Я розумію електоральні втрати, на які йду. Я розумію, чим це завершиться», – говорить Пашинський.

Коаліційна криза: як вирішують політичні проблеми у світі?«Слово і Діло» вирішило показати, як боролися з парламентськими кризами у світі і які методи їх вирішення застосовували влади деяких країн

Він також додав, що на відставку Арсенія Яценюка потрібно дивитися не через призму тих чи інших претендентів на цю посаду, а в контексті інтересів України.

Нагадаємо, що в Україні розгорнулася перманентна урядова криза, яка почалася з відставки глави МЕРТ Айвараса Абромавичуса. Криза поступово перейшла в площину обговорення відставки чинного прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

Згідно з даними «Слова і Діла», Сергій Пашинський дав 41 обіцянку, з яких 14 (34%) є виконаними, а 18 (44%) – не виконано. Повний список його обіцянок можна подивитися тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: