Польща назвала терактом авіакатастрофу під Смоленськом

Читать на русском
Міністр оборони Польщі вважає авіакатастрофу 2010 року, в якій загинув Лех Качинський, терактом.

Міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич назвав терактом авіакатастрофу під Смоленськом, в якій у 2010 році загинув тодішній польський президент Лех Качинський.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на російську службу BBC.

За словами польського міністра, ця подія було цілеспрямованою акцією з позбавлення Польщі людей, які вели її до незалежності.

Також глава Мінобори Польщі натякнув, що до катастрофи польського «борту №1» може бути причетна РФ. Мацеревич говорив про авіакатастрофу під Смоленськом поряд із діями Росії на південному сході України та іншими. Проте в катастрофі літака з Качинським на борту прямо він Кремль не звинуватив.

Міністр закордонних справ Польщі звинуватив Німеччину в підтримці РосіїМіністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський переконаний, що в питанні тиску на Росію одна з провідних країн Євросоюзу – Німеччина – ставить власні взаємини з Кремлем вище за питання безпеки в Центральній Європі.

Нагадаємо, літак Ту-154М польських Військово-повітряних сил 10 квітня 2010 року вилетів із Варшави до Смоленська на траурні заходи з нагоди 70-річчя Катинського розстрілу.

Під час заходу на посадку при сильному тумані літак зіткнувся з деревами, впав на землю та розбився. Всі пасажири та члени екіпажу загинули. На борту перебували президент Польщі Лех Качинський, перша леді, політики, громадські діячі та військове керівництво Польщі – всього 96 осіб, включаючи 8 членів екіпажу.

Міждержавний авіаційний комітет назвав причинами катастрофи літака неправильні дії екіпажу та психологічний тиск на пілотів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: