Екс-держсекретар США розповіла, коли Україна стане членом НАТО

Читать на русском
Райс також підкреслила, що завжди була прихильницею відкритої політики НАТО щодо держав із демократичним режимом правління.

Кондоліза Райс, 66-й держсекретар США, визначила рамки умов, за яких Україна стане членом Північноатлантичного Альянсу.

Про це Райс заявила в інтерв'ю «Європейської правді», повідомляє «Слово і Діло».

«Спочатку ви повинні провести реформи та досягти стандартів. В такому разі НАТО має бути відкритою для приєднання України як європейської демократії», – підкреслила вона.

Райс також зазначила, що завжди була прихильницею відкритої політики НАТО щодо держав із демократичним режимом правління.

Відносно ситуації, що склалася з Кримом, Кондоліза Райс зазначила, що не очікує швидкого вирішення в цьому питанні.

«Я не бачу можливості швидкого вирішення кримського питання. США, Європа, інші представники міжнародної спільноти чітко говорять, що анексія Криму Росією є порушенням міжнародного права. І всі вони залишаються на своїй позиції», – говорить Райс.

За її словами, зараз діє санкційна політика, яка не дозволяє інвестувати в Крим. Водночас вона сподівається на те, що Крим усе ж повернеться до складу суверенної України. «Я сподіваюся, що з часом Крим знову стане повноцінною частиною України не лише нормами права, але й у реальності», – каже 66-й держсекретар США.

Райс також додала, що США категорично не згодні з тим, що у Росії взагалі є підстави для будь-яких претензій на Крим.

Нагадаємо, що найбільш ущемленими групами в Криму виявилися жінки та діти.

Як повідомлялося раніше, в будівлі на вулиці Шмідта в Сімферополі, де традиційно розташовувався Меджліс, російські окупанти мають намір відкрити музей кримськотатарського народу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: