Стало відомо, які зобов'язання взяла на себе Україна перед МВФ

Читать на русском
Україна зобов'язалася перед Міжнародним валютним фондом усунути дефіцит Нафтогазу через підвищення цін на природний газ.

Міжнародний валютний фонд оприлюднив текст меморандуму з Україною щодо програми кредитування на 17,5 мільярдів доларів.

У рамках цього договору Україна взяла на себе зобов'язання зі зменшення інфляції, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на текст меморандуму.

У документі наголошується, що український уряд у рамках меморандуму бере на себе проведення наступної економічної та фінансової політики, зокрема: зниження рівню інфляції, скорочення державного боргу та усунення дефіциту НАК «Нафтогаз».

Чи зможе МВФ прискорити вирішення урядової кризи?Заяви директора МВФ і посла США можна розцінити як останнє попередження українській владі: або вирішуєте політичну кризу шляхом перезавантаження Кабміну з новими «правилами гри», або грошей більше не отримаєте.

Так, до середини 2016 року Україна має зменшити рівень інфляції до однозначного числа, до 2020 року знизити рівень держборгу до 71% ВВП, а до 2017 року усунути дефіцит бюджету «Нафтогазу» через підвищення цін на природний газ, яке триватиме до квітня 2017 року.

Першу перевірку виконання цих зобов'язань МВФ проведе влітку цього року, а саме в середині червня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: