Як парламентарі дотримуються коаліційної угоди? Регуляторна політика

Читать на русском

Після виборів до Верховної Ради народні депутати багато говорили про створення позитивного іміджу України в світі, а також умов для розвитку підприємництва. «Слово і Діло» вирішило проаналізувати, що зробила парламентська більшість у питаннях регуляторної політики.

Так, неодноразово з боку найбільших фракцій парламенту лунали промови про створення сприятливих умов для інвестицій в Україні. Із запланованих змін Верховній Раді вдалося ухвалити менше половини законопроектів. Депутатам так і не вдалося ухвалити закон про забезпечення захисту прав власності та захисту інвесторів.

Загальмував процес реформ і в антимонопольній сфері. Аж 75% ініціатив були провалені на голосуваннях і лише 25% – ухвалені частково. Закони про захист економічної конкуренції та спрощення системи контролю за концентраціями так і не були ухвалені.

Податкова реформа також проведена частково. Половина із запланованих коаліційною угодою ініціатив є ухваленими, 42% – не виконані, а 8% – виконані частково. Забезпечення прозорості та передбачуваності податкової системи, відмова від каральної моделі податкового контролю, ініціювання укладення договорів про уникнення подвійного оподаткування, зокрема з державами, які внесені до переліку офшорних зон, та інші зобов'язання є невиконаними.

Детальніше дивіться на інфографіці:

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: