Яценюк пропонує «БПП» знайти йому заміну

Читать на русском
Арсеній Яценюк хоче, щоб Блок Петра Порошенка запропонував кандидатури нового прем’єра та інших членів уряду.
Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк звернувся до Петра Порошенка та його політичною силою з пропозицією висунути кандидатів на посади прем’єр-міністра та очільників міністерств та взяти на себе відповідальність за роботу уряду.

Про це він заявив у неділю в ефірі українських телеканалів, передає «Слово і Діло».

Перш за все, прем’єр укотре закликав до порозуміння та посилення співпраці між політичними силами.

«Перша (позиція – ред.), яку сповідую я, передбачає відновлення парламентської коаліції, посилення чинного складу Кабінету Міністрів України, тісну взаємодію між «Блоком Петра Порошенка», «Народним Фронтом» та демократичними парламентськими силами, і, найважливіше, продовження реформ в країні, які започатковані цим урядом», – заявив Яценюк.

У разі ж, якщо порозуміння не буде досягнуто, відповідальність за ситуацію має на себе взяти пропрезидентська партія, вважає голова уряду.

У «БПП» готові підтримати кандидатури в прем'єри від «Самопомочі» та «НФ»Лідер «БПП» Юрій Луценко заявив, що фракція готова підтримати кандидатури на посаду прем'єр-міністра України від «Самопомочі» та «НФ».

«Другий варіант — Президент України та його фракція, яка є найбільшою у Верховній Раді, беруть на себе відповідальність і представляють новий склад Кабінету Міністрів, нового Прем’єр-міністра, нову програму та проводять переговори з парламентськими силами щодо підтримки як іншого Уряду, так і альтернативної програми», – додав він.

Нагадаємо, раніше від посади прем’єр-міністра України відмовився екс-прем’єр-міністр Польщі Лешек Бальцерович, а нинішня очільниця українського Мінфіну Наталя Яресько розмови про своє можливе призначення на цю посаду коментувати відмовилась.

Додамо, що сам Арсеній Яценюк за свою політичну кар’єру виконав 246 своїх обіцянок із 458, зареєстрованих «Словом і Ділом». Дізнатися, як працюють інші члени уряду, можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: