У штабі АТО розповіли, хто позбавив води 400 тис. мешканців Донецької області

Читать на русском
Майже півмільйона жителів Донеччини залишились без водопостачання через сьогоднішній провокативний обстріл Донецької фільтрувальної станції.
Донецька фільтрувальна станція

Донецьку фільтрувальну станцію, що сьогодні припинила роботу через обстріл, пошкодили бойовики.

У штабі антитерористичної операції зазначили, що проросійські терористи застосували звичну тактику, звинувативши у всьому українських військових, інформує «Слово і Діло».

«Донецька фільтрувальна станція є об’єктом соціального значення та перебуває на території, підконтрольній незаконним збройним формуванням так званої «ДНР». Сьогодні станція припинила свою роботу, що може спричинити техногенну катастрофу через залишення без води 400 тисяч мешканців Донецької області. Припинення роботи даної станції відбулось через те, що злочинці вкотре здійснюють провокації з метою дискредитації Збройних сил України та подальшого їх звинувачення в порушенні Мінських домовленостей», – зазначили в командування антитерористичної операції.

При цьому в штабі АТО уточнили, як саме незаконні збройні формування здійснили провокацію – за допомогою кількох мобільних груп, що використовували встановлені на вантажівки міномети 82 калібру.

«НЗФ було створено декілька мобільних груп, із встановленням на вантажні автомобілі мінометів 82 калібру, якими демонструється вже знайома нам тактика. Ці мобільні групи здійснюють неприцільні обстріли як району навколо даної станції, так і самої станції. Крім того ведеться неприцільний ворожий снайперський обстріл з метою звинувачення в цьому ЗСУ», – повідомили у прес-службі штабу, додавши, що підрозділів ЗСУ в цьому районі немає і жодні бойові дії з оволодіння цим об’єктом з боку українських військових не проводяться.

Нагадаємо, сьогодні в МЗС України заявили, що руйнування Донецької фільтрувальної станції може спричини спалах інфекційних хвороб у регіоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: