Донецькій області загрожує спалах гепатиту й дизентерії – МЗС

Читать на русском
В Міністерстві закордонних справ поскаржились, що Росія й бойовики гальмують переговори щодо доступу спостерігачів до об’єктів на Донбасі.
Донецька фільтрувальна станція

У разі, якщо підконтрольні Росії бойовики незаконних збройних формувань у Донецькій області продовжуватимуть провокативні обстріли житлових та промислових районів регіону, це може призвести до руйнування Донецької фільтрувальної станції.

Це, у свою чергу, спровокує потрапляння у довкілля забрудненої води, що може стати причиною спалаху епідемій гепатиту й дизентерії, попередили в Міністерстві закордонних справ України, передає «Слово і Діло».

В зовнішньополітичному відомстві наголосили, що росіяни й підконтрольні їм бойовики на Донбасі продовжують звинувачувати в обстрілах мирних населених пунктів Збройні сили України. Один з таких обстрілів сьогодні спричинив зупинку Донецької фільтрувальної станції. Представники самопроголошеної «ДНР» одразу ж звинуватили в цьому українських військових.

Експерт пояснив, чому чиновникам заборонили їздити в зону АТОПолітолог поділився міркуваннями щодо рішення заборонити чиновникам їздити на окуповані території Донбасу на час війни з РФ.

При цьому, за твердженням МЗС, Україна надала спостерігачам Моніторингової місії ОБСЄ усі гарантії безпеки зі свого боку, аби ті могли задокументувати факт та вивчити обставини обстрілу.

Зауважимо, що зазначена станція обслуговує як окуповані сепаратистами Донецьк, Ясинувату, Василівку та Спартак, так і підконтрольні українському уряду Авдіївку, Красногорівку й Верхньоторецьке.

Нагадаємо, як уже раніше повідомляла розвідка, бойовики на Донбасі готували низку провокацій під виглядом українських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: