Тандит повідомив, скільки українських заручників утримує Росія

Читать на русском
Радник СБУ Юрій Тандит розповів, скільки українців перебуває в заручники Росії і бойовиків Донбасу.

Радник голови Служби безпеки України Юрій Тандит заявив, що за даними, якими володіє СБУ, на окупованих територіях Донбасу і Росії знаходяться 128 українських заручників.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Українську правду.

«Той список, який ми подаємо на переговорах тристоронньої контактної групи в Мінську, на сьогоднішній день в ньому 128 осіб. Це не тільки ті хлопці, які знаходяться в Донецьку і Луганську, а також ті люди, які знаходяться на території РФ», - розповів Тандит.

Крім того, він підкреслив, що на останньому засіданні в Мінську, з української сторони було зроблено все можливе, щоб представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста хоча б просто були допущені до заручників і повідомили про їх стан.

Поки існує конфлікт на Донбасі, обміну «всіх на всіх» не буде – експертЕксперт поділився міркуваннями щодо заяви президента РФ про те, що він підтримує обмін російських військових на полонених у Росії українців.

Він зазначив, що серед заручників є поранені і жінки.

Також, радник СБУ неодноразово заявляв, що дуже важливо знайти всіх зниклих безвісти.

Як відомо, раніше український МЗС викликав консула російського посольства в Україні, якому вручили ноту протесту з вимогою припинити систематично порушувати права українців, незаконно утримуваних і засуджених в Росії.

Додамо, що остання зустріч у Мінську і засідання «нормандської четвірці» були безрезультатними в питанні обміну полонених.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: