Петренко пояснив, чому вимагає від РФ передачі не всіх ув'язнених українців

Читать на русском
У Мін'юсті повідомили, що вимагають передачі не всіх українців через рішення суду по деяких з них.

Міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що у справах ув'язнених українців, передачу яких вимагає відомство, вже є рішення суду і саме тому можна вимагати їх передачі.

Про це він сказав в прямому ефірі «5 каналу», повідомляє «Слово і Діло».

«Що стосується наших чотирьох громадян - Сенцова, Кольченка, Афанасьєва і Солошенка - зараз у нас з'явилася можливість застосувати конвенцію про передачу засуджених осіб, вони є нашими громадянами. Протягом кількох місяців ми відпрацьовувати з родичами і адвокатами всі можливі варіанти і ризики. Я направив (до Росії - Ред.) відповідні документи щодо передачі наших українських громадян на територію України», – заявив Петренко.

Петренко також додав, що Україна може вимагати про передачу лише цих ув'язнених українців, бо в їх справах вже є рішення суду, які набули чинності.

Тандит повідомив, скільки українських заручників утримує РосіяРадник СБУ повідомив, скільки заручників незаконно перебувають на території РФ і тимчасово окупованих територіях Донбасу.

«По цим чотирьом є вироки судів, які набули законної сили, і вони зараз відбувають покарання в російських колоніях, тобто є можливість тоді вимагати Україні, як країні їхнього громадянства, передачі цих громадян на нашу територію. По тим, по кому є ще слідство, таких механізмів немає», – пояснив він.

За словами міністра, Росія має 30 днів на розгляд вимог передачі від України, а у разі негативної відповіді українська сторона реагуватиме відповідно до обставин відмови Мін'юсту РФ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: