Позиція Юнкера не впливає на те, чи отримає Україна безвізовий режим – експерт

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

В Юнкера залишилося не так багато часу на посаді, тому його позиція – це не остаточне рішення для України.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олександр Палій, аналізуючи інформацію про те, що глава Європейської комісії Жан-Клод Юнкер і Президент України Петро Порошенко домовилися про зустріч у Брюсселі 17 березня.

«Зустріч потрібна та важлива. Скоріш за все, для того, щоб підштовхнути нас і прискорити процес безвізового режиму. Розмова буде про імплементацію угоди про асоціацію. Хоча потрібно розуміти, що в ЄС все вирішують Німеччина, Франція, Великобританія та низка інших країн», – розповідає експерт.

Європейські фобії українських політиків: чи зможуть нардепи врятувати безвізовий режим?Хто саботує запровадження безвізового режиму з ЄС та що потрібно зробити для того, щоб Україна вкотре не зганьбилася перед європейськими партнерами?

На його думку, Юнкер зробив заяву про те, що Україна може стати членом ЄС через 25 років, для заспокоєння голландських євроскептиків, щоб вони, грубо кажучи, не боялися, що приїдуть українці та заберуть у них роботу.

«Реальність набагато складніша. У 2000-х ніхто не міг подумати, що країни Балтії стануть членами ЄС. Тоді пророкували, що для них це можливо або в 2050 році, або ніколи. А у них все вийшло через чотири роки», – констатував політолог.

Як підкреслив експерт, у Юнкера залишилося 3 роки на посаді й у цей період він може говорити все, що вважає за потрібне, але в ЄС все вирішується інакше, й що буде далі, від нього не залежить.

Як повідомлялося раніше, міністр закордонних справ України Павло Клімкін відреагував на заяви Юнкера словами про те, що «це ніяк не потрібно сприймати».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: