Експерт пояснив, чому чиновникам заборонили їздити в зону АТО

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

Зважаючи на те, що в багатьох держструктурах панує безлад, ми не маємо гарантій, що заборона не залишиться лише на папері.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Ігор Петренко, аналізуючи інформацію про те, що голови Донецької та Луганської військово-цивільних адміністрацій Павло Жебрівський та Георгій Тука заборонили чиновникам їздити до окупованої частини Донбасу.

«Давно відомо, що не лише чиновники, а й прокурори за допомогою поїздок на окуповані території Донбасу отримували для себе додаткові, але незаконні пільги. Тому зараз усе залежатиме від того, яке покарання чекатиме на чиновника за те, що він порушить цю заборону й наскільки реальною буде реакція. Важливо, щоб не вийшло так, що заборона буде лише на словах», – пояснює політолог.

Як зазначив експерт, багато людей мають отримувати пільги, йде навантаження на Бюджет і, можливо, це рішення зараз було ухвалено на найвищому рівні.

Також експерт наголосив, що досі не вирішено проблему і з фіктивними переселенцями.

«Багато людей наживаються на чужому горі й це потрібно вирішити. А ситуація така, що держава навіть недопрацьовує з реальними переселенцями, а наявність фейкових у рази зменшує шанси реальних людей на якусь допомогу», – розмірковує Петренко.

Як відомо, раніше Георгій Тука пообіцяв видати розпорядження про заборону відвідування окупованих територій працівниками обласної адміністрації та дотримав слова.

Відзначимо, що Тука виконав 5 своїх обіцянок із загальних 14, що в результаті дає йому 36% рівня відповідальності глави Луганської військово-цивільної адміністрації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: